Hoor nu het regen tegen de ramen tikken en dan merk je toch echt dat de herfst langzaam begint te komen.
Dat betekend ook dat het vol op sprokkelen is van tamme kastanjes en eekhoorntjes brood.
Nu weet ik zelf niet echt goed hoe en wat ik met eekhoorntjes brood moet doen.
Gelukkig weet ik wel wat ik met tamme kastanjes kan doen.
Heb gisteren er een heerlijke taart van gemaakt met chocolade en amandelen.
Had dit recept gevonden en zag de ingrediënten en die waren niet echt koolhydraatarm.
Nu dacht ik kan ik met een paar aanpassingen dit dan toch naar koolhydraat arm maken.
Het antwoord is ja!
Zo heb ik de melk veranderd in amandelmelk en pure 81% chocolade gebruikt i.p.v. melk chocolade.
Het enige wat ik wel lastig vond is hoe ga ik die kristalsuiker vervangen.
Dit heb ik op gevoel vervangen met Sukrin.
Hier zitten wel meer koolhydraten in, maar dit wordt niet opgeslagen in je lichaam omdat het bestaat uit eryhtritol wat van nature voorkomt in onder andere peren, meloenen en champignons.
Als je alles bij elkaar optelt dan kom je wel op 27 koolhydraten per punt, maar dat komt door die Sukrin.
Uiteraard wil ik het ook nog proberen met alleen zoetstof, want daar zitten geen koolhydraten in.
De taart smaakt lekker naar chocolade en het nootachtige van de tamme kastanje.
Om u een indruk te geven hoe de taart er na het bakken uitzag kan u hieronder de foto’s vinden.